يکشنبه 9 ارديبهشت 1403 شمسی /4/28/2024 7:50:26 AM

صندوق بین‌المللی پول با اشاره به افزایش ۱۶۱ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۲ از صعود یک پله‌ای ایران در رده‌بندی بزرگترین اقتصادهای دنیا و کسب جایگاه بیست‌ویکم در این سال خبر داد.
صعود ۱ پله‌ای ایران در رده‌بندی بزرگترین اقتصادهای دنیا با کنار زدن تایوان

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود میزان تولید ناخالص داخلی ۱۹۴ کشور جهان ازجمله ایران را در سال ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرده است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی، تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در این سال به یک هزار و ۶۱۶ میلیارد دلار رسیده که این رقم ۱۶۱ میلیارد دلار نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. ایران با تولید ناخالص داخلی یک هزار و ۶۱۶ میلیارد دلاری خود در سال ۲۰۲۲ میلادی به‌ عنوان بیست‌ویکمین قدرت بزرگ اقتصادی جهان در این سال شناخته شده که بر این اساس اقتصاد ایران از اقتصادهای ۱۷۳ کشور دیگر دنیا بزرگ‌تر است و فقط ۲۰ کشور تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران در این سال داشته‌اند.

رتبه ۲۱ اقتصاد ایران در میان ۱۹۴ کشور جهان در حالی است که ایران در معرض شدیدترین تحریم‌های وضع‌شده علیه اقتصاد یک کشور در طول تاریخ قرار دارد.

ارتقای یک پله‌ای رتبه ایران در رده‌بندی اقتصادهای بزرگ دنیا
ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی توانسته است رتبه خود در میان اقتصادهای بزرگ دنیا را یک پله ارتقا دهد. ایران در این سال تایوان را کنار زده و در جایگاه بیست‌ویکم قرار گرفته است. تایوان که در سال گذشته با اقتصاد یک هزار و ۴۷۱ میلیارد دلاری در رتبه بیست‌ویکم جهان قرار داشت، در سال ۲۰۲۲ با تولید ناخالص داخلی یک هزار و ۶۱۲ میلیارد دلاری به رتبه بیست‌ودوم نزول کرده است. از دیگر کشورهایی که اقتصاد کوچک‌تری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۲ داشته‌اند عبارت‌اند از: پاکستان، تایلند، هلند، آرژانتین، مالزی، آفریقای جنوبی، امارات، سوئد، اتریش و الجزایر.

چین با اقتصاد ۳۰ هزار میلیاردی بزرگترین اقتصاد دنیا شد
این نهاد بین‌المللی اقتصاد، چین را با تولید ناخالص داخلی ۳۰ هزار و ۲۱۷ میلیارد دلاری به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۲ معرفی کرده است. امریکا با اقتصاد ۲۵ هزار و ۴۶۲ میلیارد دلاری در رتبه دوم و هند با ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.

کشورهای ژاپن، آلمان، روسیه، اندونزی، برزیل، انگلیس و فرانسه به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا دهم از این نظر قرار گرفته‌اند. کشور کوچک «توالو» با تولید ناخالص داخلی ۵۸ میلیون دلاری بر اساس شاخص قدرت خرید به‌عنوان کوچک‌ترین اقتصاد دنیا شناخته شده است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین