يکشنبه 9 ارديبهشت 1403 شمسی /4/28/2024 12:08:38 PM
اوج گیری ابتلا و دو رقمی شدن فوتی ها

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته ۲هزار و ۳۷۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۰ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند.
غول کرونا بیدار شد

<p >به گزارش اقتصادنامه، از دیروز تا امروز ۱۹ تیرماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۳۷۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۲۹۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۹۷۶ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۴۳۹ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون ۷ میلیون و ۶۴ هزار و ۶۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

۳۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۵۲ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۹۳۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۴۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

همچنین تا کنون ۶۴ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۲۹۱ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۳۳ هزار و ۱۲۷ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۸۸۹ هزار و ۸۹۹ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۳۱۷ دُز رسید. در شبانه روز گذشته نیز ۲۸ هزار و ۶۹۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

<p >اما عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه زیرسویه‌های BA۴ و BA۵ امیکرون، بسیار مسری‌تر و واکسن‌گریز هستند، گفت: به نظر می‌رسد در حال ورود به موج جدید کرونا هستیم.

دکتر حمید عمادی درباره وضعیت ابتلا به کرونا در کشور و علت صعود دوباره آمارها، گفت: در حال حاضر کرونا در کشور در حال افزایش است؛ البته این وضعیت در برخی کشورهای دیگر هم افزایشی است که کشور ما هم یکی از این کشورهاست. وی افزود: بیشتر هم به نظر می‌آید که به دنبال افزایش موارد بیماری در کشورهای همسایه ماست که موارد ابتلا در کشور ما هم در حال افزایش است. مثال واضح آن کشور ترکیه است. این کشور مدت‌هاست برای جلب توریست اعلام کرده که نیازی به استفاده از ماسک نیست. افرادی که با هواپیماهای این کشور مسافرت می‌کنند، واقعا در هواپیما و فرودگاه کسی ماسک نمی‌زند و شرایط مناسبی برای انتقال کروناست.

عمادی ادامه داد: از هفته گذشته موارد سرپایی‌ ناشی از بیماری در کشور به صورت واضحی افزایش یافت و در حال حاضر موارد بستری‌مان هم در حال افزایش است. متاسفانه با روند موجود، طبیعتا به احتمال زیاد در دو هفته آینده موارد مرگ‌ومیر هم افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: البته خبر خوب این است که این سویه و زیر سویه از بیماری کووید ۱۹ که زیرسویه‌های اُمیکرون هستند و با عنوان زیرسویه‌های BA۴ و BA۵ شناخته می‌شوند، معمولا بیماری‌هایی هستند که قسمت‌های فوقانی مجاری تنفسی را درگیر می‌کنند و مانند نوع دلتا، ماهیت شدیدی ندارند. طبیعتا بیماری‌زایی‌شان هم مانند دلتا کشنده نیست، اما باتوجه به اینکه شیوع بسیار بالایی دارند و بسیار مسری و واکسن‌گریز هستند، احتمال ابتلای گسترده افراد حتی به صورت خفیف وجود دارد. حال زمانیکه ابتلا گسترده شود، تعدادی از افراد مسن، افراد با سیستم ایمنی ضعیف، افرادی که داروهای شیمی‌درمانی و ... استفاده می‌کنند، ممکن است بیماری‌شان مانند همه در حد یک عفونت تنفسی فوقانی یا سرماخوردگی نباشد و ممکن است منجر به بستری یا حتی فوت هم شود.

عمادی با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد که مرگ‌ومیر این زیرسویه‌ها مانند دلتا باشد، گفت: با این حال احتمال افزایش بیماری و بالا رفتن موارد بستری و طبعا افزایش موارد فوت وجود دارد، اما امیدواریم که شرایط مانند شرایط شیوع دلتا نشود. این اتفاق تا زمانی رخ می‌دهد که همین زیرسویه‌ها وجود داشته باشند، اگر ویروس جهش جدیدی داشته باشد، کمااینکه بارها این جهش در ویروس کرونا اتفاق افتاد و سویه‌های مختلفی را ایجاد کرد، ممکن است شرایط متفاوت شود.

وی با تاکید بر تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: با توجه به در پیش بودن برخی مناسبت‌ها و تجمعات از جمله ماه محرم و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و پس از آن آغاز فصل سرما که به طور طبیعی موارد افزایش عفونت‌های تنفسی را شاهدیم، باید دقت بیشتری در رعایت پروتکل‌ها داشته باشیم.

عمادی گفت: در این مقطع لازم است که افرادی که تاکنون واکسن تزریق نکرده‌اند، واکسن بزنند. افرادی که یک دز واکسن تزریق کرده‌اند، حتما دز دوم را تزریق کنند و کسانیکه شش ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته، دز یادآور واکسن را تزریق کنند. در حال حاضر در کشور واکسن داریم و تنها سلاحی هم که می‌تواند در برابر کرونا کمک‌کننده باشد، واکسن است. تزریق واکسن از عدم تزریق آن بهتر است. خواهش می‌کنیم که مردم واکسن‌شان را تزریق کنند و رعایت پروتکل‌ها مانند استفاده از ماسک را به تدریج جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه می‌توان گفت که به نظر می‌رسد داریم وارد یک موج جدید کرونا می‌شویم، گفت: البته امیدواریم این موج، موج شدیدی نباشد. 

عمادی درباره علائم مراجعه‌کنندگان فعلی کرونا، گفت: عمدتا مبتلایان علائم سرماخوردگی دارند. همچنین تعداد قابل ملاحظه‌ای از مبتلایان علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ دارند و فکر می‌کنند مسموم شدند؛ در حالی که کووید است. همچنین تعدادی هم علائمی مانند آبریزش بینی و ... دارند و برخی هم گلودردهای شدیدی دارند. در عین حال برخی افراد هم هیچ‌یک از این علائم را نداشته و فقط تب و خستگی و کوفتگی بدن را دارند. همه این موارد می‌تواند کووید باشد.

وی گفت: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، با دیدن این علائم حتما به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند، اما افراد جوانی که بیماری زمینه‌ای ندارند، در خانه بمانند و استراحت کنند و داروهای تسکین‌دهنده مصرف کنند، سرکار نروند تا باعث شیوع بیماری نشوند و در تجمعات حاضر نشوند و ماسک بزنند تا بیماری‌شان منتقل نشود.

منبع: ایسنا



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین