يکشنبه 9 ارديبهشت 1403 شمسی /4/28/2024 7:45:46 PM

بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صمت، کمیته امداد امام خمینی (ره) و وزارت جهادکشاورزی بیشترین تعهد ایجاد اشتغال در سطح کشور را به خود اختصاص داده اند.
بیشترین تعهد اشتغال متعلق به کدام دستگاه است؟

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، سامانه ملی رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجی‌های بازار کار و میزان اشتغال ایجادی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شده است. این سامانه عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه اشتغال را رصد کرده و از طریق آن آمار بیکاران و شاغلان و فرصت‌های شغلی موجود را شناسایی و استخراج می‌کند.

سامانه رصد ثبت اشتغال یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده و افراد جویای کار می‌توانند با ثبت نام در سامانه، درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.

در همین راستا محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با تشریح جزییات راه اندازی سامانه ملی رصد اشتغال می گوید: سامانه رصد ملی اشتغال برای اولین بار در دولت سیزدهم راه اندازی شد. در این سامانه ۲۱ هزار کاربر دستگاه‌های اجرایی سراسر کشور با سامانه‌ کار می‌کنند ده‌ها داشبورد تحلیلی و ده‌ها داشبورد اطلاعات اشتغال کشور را روی این سامانه می‌توان مشاهده کرد.

با استفاده از سامانه‌ رصد اشغال می توان گفت که مثلاً دستگاه کمیته‌ امداد در یک شهرستان کوچک چقدر تعهد اشتغال دارد و چقدر به تعهداتش رسیده است؟ همچنین می توان میزان تعهدها و درصد نظارت و صحت سنجی آن‌ها را به صورت ۲۴ ساعته بررسی کرد.

امکان بررسی تعهدات به تفکیک استان، شهرستان و دستگاه

وی با اشاره به امکان بررسی تعهدات به تفکیک  استان، شهرستان و دستگاه اظهار کرد: هم به تفکیک دستگاه و هم به تفکیک نوع خدماتی که آن دستگاه ارائه می‌دهد قابل تفکیک است. مثلاً ممکن است یک دستگاه اصل کارش تأمین مالی و پرداخت تسهیلات اشتغال باشد یا یک دستگاه کارش دادن مجوز باشد یا دستگاهی مثل سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای نقش مهارتی و افزایش مهارت را داشته باشد. یکی از نکات مهم سامانه این است که با تقسیم کار دستگاهی که در سراسر کشور انجام شده در حال حاضر ۸۵ دستگاه در سطح حاکمیت به حوزه‌ اشتغال پاسخگو هستند و می‌گویند که چه فعالیتی برای اشتغال انجام می‌دهند، بنابراین ما تمام دستگاه‌های حاکمیتی را می‌توانیم به صورت برخط بررسی بکنیم و آمار آن‌ها را صحت سنجی کنیم.

ثبت کدملی در سامانه رصد اشتغال فقط یکبار

معاون اشتغال وزیر کار همچنین درباره امکان دریافت تسهیلات از چند دستگاه توسط فرد و احتمال ثبت آنها به عنوان چند فرصت شغلی نیز گفت: در سامانه رصد اشتغال هر کد ملی فقط یک بار ثبت می‌شود، یعنی یک کد ملی را دو بار نمی‌شود روی سامانه ثبت کرد، ولی برای یک کد ملی چند خدمت اشتغال می‌شود ثبت کرد؛ مثلاً کد ملی ثبت می‌کنند یک دستگاه به آن آموزش داده، یک دستگاه تسهیلات داده، یک دستگاه شرایط بازار را فراهم کرده ولی در شمارش آن کدملی یک بار شمارش می‌شود نه سه بار.

سه دستگاهی که بیشترین میزان تعهد اشتغال را دارند

کریمی بیرانوند با اشاره به نقش آفرینی متفاوت ۸۵ دستگاه در پاسخگویی به حوزه اشتغال درباره بیشترین میزان تعهد اشتغال دستگاه‌ها گفت: نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایجاد اشتغال به نسبت برخی شرکت‌ها بیشتر است و بیشترین تعهدی که داریم مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است که ۳۲۱ هزار و ۹۷۰ تعهد دارد و تا کنون ۱۹۹ هزار و ۱۹۹ فرصت شغلی جدید را در سال ۱۴۰۲ ثبت کرده و عدد درصد پیشرفتش هم ۶۱ ممیز ۸۷ صدم درصد است. کمیته امداد امام خمینی(ره) هم بیشترین درصد تعهد را بعد از وزارت صمت دارد که مطابق با سامانه‌ رصد اشتغال ۱۷۸ هزار و ۶۸۵ تعهد داشته که در حال حاضر حدود ۷۰ درصد به تعهد خودش عمل کرده و وزارت جهاد کشاورزی نیز ۸۴ درصد تعهد خود را عملیاتی کرده است.

پیشتر قاسم رستم پور - مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار با اشاره به آمار کدهای ملی ثبت شده به منظور دریافت تسهیلات و مجوز کسب و کار در سامانه از انجام نظارت‌های پسینی بعد از پرداخت تسهیلات خبر داده و گفته بود: در حال حاضر در سه مرحله، پرداخت تسهیلات از سوی فرد را نظارت می‌کنیم؛ در مرحله اول نظارت پیامکی است که شامل خوداظهاری فرد است. مرحله دوم تماس تلفنی اپراتور و دریافت اطلاعات تکمیلی از فرد است و مرحله سوم، نظارت حضوری و میدانی است که ناظران از طریق برنامه کاربردی پایش که روی گوشی‌ ناظر نصب است، طرح را از نزدیک بررسی و پایش اطلاعات را در سامانه نظارت میدانی ذخیره می کنند.

به گزارش ایسنا، سامانه رصد اشتغال هم اکنون روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال هر دستگاه و تعداد شاغلان در سطح استانی و شهرستانی در آن بارگذاری می‌شود. فرصت‌های شغلی موجود به طور روزانه در سامانه رصد می‌شوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهره برداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها صورت گیرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین