دوشنبه 10 ارديبهشت 1403 شمسی /4/29/2024 8:38:48 AM
  • گروه مطلب:| خبر| انرژی| فارسی|
  • کد مطلب:65001
  • زمان انتشار:سه شنبه 13 تير 1402-11:50
  • کاربر:

وزیر نیرو گفت: بررسی آمار نشان می‌دهد در سال ۱۳۷۰ شمسی میزان منابع آب تجدیدپذیر کشور، بالغ بر ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود که باعث شده، سرانه آب کشور رقمی معادل ۳۶۰۰ متر مکعب باشد، اما اکنون سرانه آب هر فرد از منابع آب تجدیدپذیر به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده که بیانگر کاهش سه برابری است.
کاهش سه برابری سرانه هر فرد از منابع آبی

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، علی اکبر محرابیان امروز در نشستی با مدیران ارشد منابع آب ایران و مدیران عامل و معاونان حفاظت و بهره‌برداری شرکت‌های آب منطقه‌ای سراسر کشور ضمن تأکید بر ضرورت ارائه بالاترین سطح خدمت به مردم کشور در حوزه آب گفت: باید ضمن شناخت دقیق جایگاه و موقعیتی که در آن قرار داریم، روش‌ها و برنامه‌هایی را در پیش بگیریم که بر اساس آن بتوانیم بالاترین سطح خدمت را به مردم کشورمان به اجرا بگذاریم.

وی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در بسیاری از حوزه‌ها ادامه داد: برای نمونه ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در ابتدای انقلاب اسلامی چیزی حدود ۳۰ میلیون تن در سال بود، اما اکنون و به صورت سالانه بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصول تولید می‌شود که همه این نمونه‌ها به خوبی بیانگر پیشرفت و توسعه کشور در ابعاد مختلف طی دهه‌های پس از انقلاب اسلامی است.

محرابیان با انتقاد از سوء مدیریت‌های پیش آمده در حوزه مدیریت منابع آب کشور، توضیح داد: با اینکه در طول ۴۴ سال گذشته شاهد رشد و توسعه کشور در بسیاری از شاخص‌ها بوده‌ایم، اما در حوزه مدیریت منابع آبی خطاهایی داشته‌ایم که مجموع این خطاها موجب شده است، وضعیت منابع آب کشور اکنون آسیب‌پذیر شود.

وی در همین رابطه تصریح کرد: بررسی آمار نشان می‌دهد در سال ۱۳۷۰ شمسی میزان منابع آب تجدیدپذیر کشور چیزی بالغ بر ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود که باعث شده بود، سرانه آب کشور رقمی معادل ۳۶۰۰ متر مکعب باشد، اما اکنون سرانه آب کشور به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده که بیانگر کاهش سه برابری است.

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه کاهش قابل توجه سرانه آب کشور در حالی رقم خورده است که میزان نیاز آبی کشور به واسطه توسعه افزایشی است، افزود: امروزه تأمین رفاه مردم و افزایش آن وابستگی بسیار بالایی به تأمین آب کافی و نحوه مدیریت منابع آب دارد.

محرابیان با طرح این پرسش که بهترین راه و روش مدیریت منابع آب کشور در شرایط کنونی چیست؟ اضافه کرد: پاسخ صحیح و علمی به این پرسش را می‌توان کلید توسعه کل کشور در ابعاد و زمینه‌های مختلف توصیف کرد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مدیریت صحیح منابع آب و اجرای سریع پروژه‌های آبی دو محور اصلی فعالیت‌های مدیریتی وزارت نیرو در حوزه آب است، بیان کرد: معنای اصلی اینکه میزان تقاضای آب در کشور افزایش قابل توجهی یافته است، رشد و پیشرفت و افزایش رفاه عمومی است که این موضوع نیز یکی از افتخارات انقلاب اسلامی در طول دهه‌های گذشته است.

محرابیان با اشاره به ضرورت مدیریت آب‌های زیر زمینی و جلوگیری از برداشت‌های غیرقانونی در سراسر کشور، گفت: یکی از مسئولیت‌های اصلی ما در حوزه مدیریت منابعی آب، رعایت و اجرای عدالت است که بر اساس آن نباید اجازه دهیم برخی افراد و بهره‌برداران خارج ضابطه و بی محابا نسبت به استخراج منابع آب زیرزمینی اقدام کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف در دهه‌های گذشته عدم توجه کافی به اجرای عدالت در حوزه توزیع منابع آب است، بیان کرد: اکنون در کشور چاه‌های آبی وجود دارد که بیش از ۱۱ برابر سقف مجاز و پروانه بهره‌برداری اقدام به استخراج آب می‌کنند که مصداق بارز بی‌عدالتی در حوزه توزیع منابع آب است.

وی در همین باره ضمن تأکید بر ضرورت صیانت از منابع آب زیرزمینی با اجرای طرح و برنامه‌های هوشمندانه ادامه داد: اولین ذینفع صیانت از آب‌های زیر زمینی مالکان زمین‌های کشاورزی هستند که اگر منافع این اقدام به طور صحیح و دقیق برای آن‌ها تشریح شود، بدون شک اکثریت، از اجرای طرح‌های مدیریت برداشت آب زیر زمینی استقبال خواهند کرد.

طبق اعلام وزارت نیرو، محرابیان با تأکید بر اهمیت نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی، اضافه کرد: با نصب کنتورهای هوشمند برق بر روی چاه‌های کشاورزی و پایش دقیق اطلاعات مربوط به میزان برداشت آب چاه‌های کشاورزی می‌توانیم از برداشت‌های بی‌رویه جلوگیری کنیم و گام موثری در حوزه اجرای عدالت و نیز صیانت از منابع آبی کشور برداریم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در فرایند نصب کنتورهای هوشمند برق بر روی چاه‌های کشاورزی باید هماهنگی و تعامل کامل با وزارت جهاد کشاورزی مد نظر قرار گیرد، ادامه داد: با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی می‌توانیم ضمن شناسایی دقیق چاه‌هایی که میزان برداشت بی‌رویه‌ و چند برابر پروانه بهره‌برداری دارند، نسبت به جلوگیری از برداشت آن‌ها از طریق مدیریت میزان مصرف انرژی برق اقدام کنیم.

محرابیان بر لزوم تسریع مدیران عامل آب منطقه‌ای و شرکت مدیریت منابع آب ایران در اجرای طرح و پروژه‌های آبی تأکید کرد و افزود: با اجرای به موقع طرح‌های آبی در نقاط مختلف کشور می‌توانیم امید و نشاط را به جامعه تزریق کنیم و بخشی از مشکلات کلیدی مردم عزیز کشورمان را حل کنیم.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین