طالبان دستور داد

گروه طالبان می‌گوید که دختران افغان تنها بعد از آنکه دولت تحت امر آنها در افغانستان یک محیط امن برای محصلان فراهم کند، می‌توانند به مدارس متوسطه یا راهنمایی بازگردند.
دختران مدرسه نروند و زنان سر کار

به گزارش اقتصادنامه به نقل از شبکه خبری راشا تودی، تاکنون تنها پسرهای افغان اجازه یافته‌اند در کلاس‌های درس حضور یابند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به مجله آلمانی اشپیگل گفت: ما مخالف آموزش دختران نیستیم اما ما هنوز روی مکانیسم‌هایی کار میکنیم که چطور حضور آنها در مدارس امکان پذیر باشد. این سخنگو گفت، پیش از بازگشت این محصلان دختر به مدرسه باید از ایجاد محیط و ترددهای امن اطمینان حاصل شود. او گفت، علمای حقوق باید گزارشی درباره اینکه چطور میتواند محیطی امن برای زنان و دختران در محیط آموزش و کار ایجاد کرد، آماده کنند. 

در دوران حکومت اول طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان و دختران از تحصیل و کار محروم بودند و حجاب اجباری شد. اما اندکی پس از تصرف کابل در ماه گذشته، طالبان وعده داد که زنان و دختران از آزادی بیشتری نسبت به حکومت قبلی آنها برخوردار شوند. با این حال، طالبان روز شنبه گشایش مدارس به روی پسرهای افغان در تمام مقاطع تحصیلی را اعلام کرد و حرفی از دختران به میان نیامد.

اما خبر دیگر در مورد افغانستان این است که شهرداری کابل اعلام کرد زنان کارمند در خانه بمانند.

شهردار جدید طالبان در کابل به کارمندان زن این اداره گفت که در خانه بمانند مگر اینکه شغل آنها نتواند توسط یک مرد جایگزین شود. حمدالله نعمان گفت که طالبان لازم دیده که برای مدتی زنان را از کار بازدارد. این تازه‌ترین محدودیتی است که دولت موقت طالبان بر زنان افغانستان وضع کرده است.

پس از تصرف افغانستان در ماه گذشته به دنبال خروج نیروهای خارجی، طالبان گفته است که حقوق زنان در چارچوب قوانین اسلامی محترم شمرده می‌شود. اما طالبان درصدد اعمال قرائت سختگیرانه از نظام حقوقی اسلام و قوانین شریعت است. در همین حال چندی پیش نیز طالبان تابلوی وزارت امور زنان را تغییر داد و وزارت ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر را جایگزین آن کرد.

شماری از زنان افغان روز یکشنبه با تجمع مقابل ساختمان این سفارت به این اقدام اعتراض کردند.سخنگوی طالبان اما در واکنش به این اعتراض گفت که این وزارت حالت سمبلیک داشته و هیچ تاثیری در مورد دسترسی زنان به حقوق اولیه نیز نداشته است. به گفته وی، این اداره در آینده در چارچوب قانون شریعت تنظیم می‌شود و ضروری نیست که اسم آن وزارت، معاونت و یا ریاست باشد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0