جمعه 31 فروردين 1403 شمسی /4/19/2024 1:46:28 PM

سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: بررسی نرخ مشارکت اقتصادی استان‌های کشور برای جمعیت ١٠ سال و بیشتر نشان می‌دهد که استان اردبیل با ٤٣,٨ درصد و سیستان و بلوچستان با ٣١.١ درصد به ترتیب بیشترین و کمترین نرخ مشارکت را در دوره مورد بررسی به خود اختصاص دادند.
نقشه توسعه اقتصادی در استان‌ها

رتبه‌بندی استان‌های کشور براساس برخی شاخص‌های آماری سال ١٣٩٥ منتشر شده که براساس آن تهران با ٤٠,٢ درصد در رتبه دوازدهم «نرخ مشارکت اقتصادی» جمعیت ١٠ سال و بیشتر قرار دارد.

نرخ مشارکت اقتصادی از تقسیم جمعیت فعال (شاغل و بیکار) به جمعیت در سنین کار به دست می‌آید. بنابراین افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بازتاب حضور بیشتر افراد در سنین کار به سوی بازار کار است.

برپایه آمار مزبور استان‌های کرمانشاه بیشترین و مرکزی کمترین تعداد بیکاران را در دوره مورد بررسی داشتند و براساس این گزارش کرمانشاه با ٢٢ درصد بالاترین نرخ بیکاری و مرکزی با ٧,٣ درصد کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده‌اند. نرخ بیکاری جمعیت ١٠ ساله و بیشتر تهران برابر با ١١,٦ درصد است.

شاخص نرخ بیکاری جمعیت ١٥ تا ٢٤ ساله در تهران برابر با ٢٧,٨ درصد است، در حالی که زنجان با ٢٢,٢ درصد، کمترین و چهارمحال و بختیاری با ٤١.٣ درصد، بیشترین نرخ بیکاری جمعیت را در سال ١٣٩٥ دارا هستند.

برپایه این گزارش اصفهان از نظر «تعداد شهرهای گازرسانی» شده رتبه نخست را دارد و تهران در این زمینه رتبه هشتم و سیستان و بلوچستان با یک شهر گازرسانی شده، دارای رتبه آخر است.

علاوه براین در زمینه «طول آزاد راه» اصفهان با سهم ١٦,٦٢ درصد از کل آزادراه‌های کشور، دارای رتبه یک بوده و آذربایجان شرقی و قم، رتبه‌های دوم و سوم را دارند.

برپایه شاخص «تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی»، استان تهران و اصفهان به ترتیب دارای رتبه اول و دوم بوده و استان‌های خراسان جنوبی و ایلام رتبه آخر را اخذ کردند.

برپایه این گزارش در زمینه تعداد بیمارستان‌های فعال، تهران و فارس دارای رتبه اول و دوم و چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد رتبه آخر را دارند.



منبع: روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین