شنبه 1 ارديبهشت 1403 شمسی /4/20/2024 7:53:20 AM
  • گروه مطلب:| خبر| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:29668
  • زمان انتشار:شنبه 17 مهر 1400-22:29
  • کاربر:
آغاز پذیره نویسی یک صندوق نوع دوم در بازار سرمایه

نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» به مناسبت پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری نوع دوم«کارا»صبح امروز در فرابورس ایران برگزار شد.
«کارا» به فرابورس آمد

به گزارش اقتصادنامه، در ابتدای این نشست عزت‌اله طیبی مدیرعامل سبدگردان کاریزما با اشاره به اینکه سبدگردان کاریزما در اوایل سال ۱۳۹۰ با دریافت مجوز از سازمان بورس فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: این شرکت در حال حاضر با دارایی تحت مدیریت بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان و سرمایه ۲۲۰ میلیارد تومانی به عنوان یکی از سبدگردان‌های بزرگ کشور در حال فعالیت است.

به گفته وی سبدگردان کاریزمان تاکنون ۱۰ صندوق سرمایه‌گذاری برای سلیقه‌های مختلف تاسیس کرده که در حال فعالیت هستند.

طیبی با اشاره به آغاز پذیره نویسی صندوق نوع دوم کارا، ادامه داد: این مجموعه در تلاش برای توسعه ابزارها در حوزه صندوق‌های قابل معامله در بورس و فرابورس و صندوق‌های صدور و ابطالی خارج از این بازارها است، بر همین‌اساس پس‌از تجربه موفق صندوق کمند به عنوان یکی از صندوق‌های قابل‌معامله بزرگ کشور در بازارسرمایه، تصمیم به راه‌اندازی صندوق نوع دوم کارا گرفت که از امروز پذیره‌نویسی آن در فرابورس آغاز می‌شود.

 

کارا چگونه متولد شد؟

در ادامه این مراسم محمدرضا خانی مدیر ابزارهای درآمد ثابت سبدگردان کاریزما نیز با تاکید به لزوم تنوع سازی محصولات در مجموعه کاریزما گفت: مقدمات راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری نوع دوم کارا از سال ۹۸ آغاز و ارسال مدارک به سازمان‌بورس انجام شد تا سرانجام امسال مجوز راه‌اندازی این صندوق صادر و امروز به مرحله پذیره‌نویسی رسیده‌است.

 

تفاوت صندوق های با درآمد ثابت با صندوق نوع دوم

وی با اشاره به اینکه صندوق سرمایه‌گذاری نوع دوم کارا امروز به مرحله پذیره نویسی رسیده‌است، تاکید کرد: تفاوت عمده صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت نوع دوم با سایر صندوق‌ها این است که الزام خرید سهام به شکلی که در صندوق‌های درآمدثابت وجود دارد، در این صندوق‌ها نیست.

وی در توضیح بیشتر این موضوع افزود: در صندوق‌های با درآمد ثابت فعلی الزام خرید سهام حداقل ۱۵ درصدی وجود دارد اما در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نوع دوم بحث الزام وجود ندارد و صندوق‌ها می‌توانند حداکثر ۵ درصد سهام خریداری کنند.

خانی با اشاره به اینکه در بحث حدنصاب‌ها هم تفاوت‌هایی بین این دو مدل صندوق وجود دارد، تصریح کرد: موضوع حدنصاب‌هاعمدتا در بحث سپرده‌بانکی و اوراق‌بدهی مطرح است که در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نوع دوم حداقل ۹۰ درصد پرتفوی باید به این بخش اختصاص پیدا کند.

وی تفاوت اصلی را بحث الزام خرید سهام دانست و گفت: مدیر صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت نوع دوم کارا شرکت سبدگردان کاریزما و بازارگردان آن صندوق بازارگردانی اکسیرسودا است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین