پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 شمسی /4/25/2024 6:30:16 PM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:23497
  • زمان انتشار:دوشنبه 24 آذر 1399-16:28
  • کاربر:
در قالب برنامه ۱۰ ساله در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور:

کمیته منابع غیرزنده دریایی صبح امروز و همزمان با هفته پژوهش به میزبانی این سازمان و با حضور علیرضا شهیدی و جمعی معاونان ومدیران وی و همچنین اعضای این کمیته به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
شناسایی منابع اقتصادی غیرزنده دریایی در پهنه‌های آبی شمال و جنوب کشور

به گزارش اقتصادنامه، بر همین اساس در این نشست رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که افزایش جمعیت جهان میزان مصرف منابع طبیعی را افزایش می‌دهد، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها جمعیت جهان از میزان هفت و نیم میلیارد نفر درحال حاضر به بیش از هشت و نیم میلیارد نفر در سال ۲۰۳۰ و نزدیک به ۱۰ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
به گفته علیرضا شهیدی، نیاز به انرژی و غذا طی سال‌های آینده افزایش پیدا می‌کند و کمبود و عدم دسترسی، اتمام منابع طبیعی همچون نفت خام موجب چالش‌های جدید می‌شود و از سویی دریاها و اقیانوس‌ها یکی از منابعی هستند که تاکنون تمامی پتانسیل‌های آن ناشناخته مانده است.
وی با بیان این‌که مرزهای آبی سهم زیادی از مرزهای ایران را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: دریای کاسپین در شمال و دریای عمان و خلیج فارس در جنوب، ایران را به کشوری دریایی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فعالیت‌هایی که ما می‌توانیم در کمیته منابع غیر زنده دریایی انجام دهیم موضوع زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی است زیرا مزیت نیروهای آموزش‌دیده و متخصص و همچنین تاسیس و تجهیز آزمایشگاه‌ها و اعتلای سطح دانش و ارتباطات میان پژوهشگران از طریق چاپ و انتشارات مقالات است.
شهیدی ضمن تاکید بر توجه به موضوع پارک‌های علم و فناوری که نقش مهمی در افزایش سطح علمی دارد، افزود: در این کمیته همچنین باید به موضوعات سیاست‌گذاری در حوزه منابع غیرزنده دریایی، ایجاد و بهبود زیرساخت‌های تحقیق و توسعه همکاری‌های بین‌المللی، ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و مشارکت ذینفعان در سیاستگذاری آمایش سرزمین و از همه مهمتر تامین مالی تحقیق و توسعه پرداخته شود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور توسط مدیریت زمین‌شناسی دریایی یک برنامه ۱۰ ساله را جهت فعالیت و شناسایی منابع اقتصادی غیرزنده دریایی در پهنه‌های آبی کشور در شمال و جنوب تهیه کرده است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین